23 Mayıs 2014 Cuma

Enfes Tatlar 5 : Baharatlı Hamsi Tava Tarifi

Baharatlı Hamsi Tava Tarifi Malzemeler: 200 gr un 2 çorba kaşığı mısır unu 1 tatlı kaşığı köri 2 tatlı kaşığı toz zerdeçal 1 tatlı kaşığı toz zencefil 2 çay kaşığı kırmızı toz biber Tuz 500 gr temizlenmiş hamsi Kızartma için fındık yağı Süslemek için tere yaprakları, iri tuz, limon dilimleri Yapılışı: 1. Un, mısır unu, tuz ve diğer baharatları bir kâseye koyup karıştıralım. 2. Yıkayıp süzdüğümüz balıkların suyunu kâğıt havlu ile alalım. 3. Fındık yağını kızartma tenceremize koyup kızdıralım. Balıkları kızartıp, kâğıt havlu koyduğumuz bir tabağa koyup fazla yağını alalım. 4. Servis tabağına aldığımız balıkların üzerine iri tuz serpip, limon dilimleri ve tere yapraklarıvla süslevİD servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder